Mainos

Koti Tallinnan vanhassa kaupungissa

Nelikerroksinen tunnelmallinen talo sijaitsee Tallinnan vanhan kaupungin muurien sisällä. Talon historia tunnetaan 1800-luvulle, mutta arvioiden mukaan se voi olla vielä satoja vuosia sitä vanhempi. Talo on peruskorjattu Tallinnan muinaismuistojen suojelua valvovan viraston valvonnassa.

Kotiin tullaan sisään suoraan sen sydämeen. Tilaan teetetty lasipöytä on keittiön ja olohuoneen välissä. Korkeilla jakkaroilla on hyvä istua ja ryhmä on naseva kontrasti vanhoille seinille. Bulthaupin keittiö on moderni ja koostuu omilla jaloillaan seisovasta elementeistä. Kromia ja lasia vastakohtinaan rouheaa satoja vuosia vanhaa kiviseinää.

Olohuoneen sohvaryhmä on Ristomatti Ratian käsialaa. Lattialistojen sijaan parketin ja seinien yhtymäkohdassa kulkee köysi. Seinien ja sisäkattojen pehmeä sävy on peräisin Tikkurila Oy:n TAE öljypakkelista, johon on sekoitettu hieman maalia.

Ylimmän kerroksen portaat olivat ennen vain kapeat tikkaat, mutta ne vaihdettiin helppokulkuisempiin metallisiin kierreportaisiin, jotka johtivat valoisasta toisen kerroksen aulasta kodin päämakuuhuoneeseen.

Moderni sauna on kellarikerroksessa, myös täällä on käytetty ruostumatonta terästä. Suihkukopit ovat todella upeat ja jatkavat kontrastien luomaa linjaa. Saunanoluet voidaan nauttia haamutuoleissa istuen ja takkatulesta nauttien.

(Tila 16.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.