Mainos

Koti pukeutuu kevääseen

Kevät tuo mukanaan runsaasti uusia raikkaita värejä ja ideoita kodin sisustukseen. Keväisissä sisustustekstiileissä riittää lämpöä ja valoa. Luonnonläheisyys ja lämpimät, lähes kesäiset sävymaailmat valtaavat kodin aina keittiöstä eteiseen.

Monelle kevät on varsinaista kodinsisustamisen kulta-aikaa. Koti pestään ja puunataan viimeistä nurkkaa myöten. Puhdas koti puhkeaa kukkaan siinä kuin luontokin pitkän talven jälkeen. Vastapestyihin ikkunoihin ripustetaan keväiset verhot luomaan raikasta tunnelmaa, ja talven tekstiilit vaihdetaan huone huoneelta kauniin keväisiin.

Iloa ja energiaa sisustukseen

Kevään sisustustrendien mukaisesti niin keittiössä, makuuhuoneessa kuin myös muissa kodinhuoneissa saa näkyä runsaasti iloisia ja energisiä värejä. Mikäli hillitympi värimaailma miellyttää enemmän, on vaihtoehtoisesti myös harmaa yhdistettynä mustaan ja valkoiseen nyt trendikästä.

Eri väreillä, sisustusesineillä ja tunnelmilla saa ja trendin mukaisesti kuuluukin leikitellä. Yhtenäistä keväisille kodintekstiileille ovat värien lisäksi, mielenkiintoiset kuvioinnit. Aihealueina ovat muun muassa maaseutu, kaupunki, satumaailmat ja värien iloinen leikki. Rohkeampi sisustaja ripustaa ikkunoihin Miina Äkkijyrkän Marimekolle kuvioimat pirteät lehmäverhot. Samaa lehmäteemaa voi jatkaa keittiön astioissa ja pienemmissä tekstiilipinnoissa.

Värien riemua

Väreillä on nyt ensisijainen merkitys kodinsisustamisessa. Kevään ehdottomasti tärkein väri on vihreä, jota tehostetaan energisellä sitruunankeltaisella. Keväisessä väripaletissa vihreän erilaiset murretut sävyt saavat seurakseen pirteää pinkkiä, riemullisen energistä oranssia ja punaista, rauhoittavaa sinistä, ruskeaa sekä mustaa.

Väreillä on tunnetusti voimakas vaikutus ihmisen mielialoihin. Nyt keväisen kirkkailla väreillä varmasti jokainen herää talviunestaan ja valmistautuu uusin energisin mielin vastaanottamaan kesän kotiinsa. Värejä saa rohkeasti yhdistellä keskenään, kunhan lopputuloksesta tulee silti yhdenmukainen.

Pienillä muutoksilla uutta ilmettä kotiin

Uusilla tekstiileillä saat helposti ja nopeasti uutta raikasta ilmettä kodin sisustukseen. Esimerkiksi vaihtamalla verhot huoneisiin tulee aivan uudenlainen tunnelma. Kauniin keväisillä sohvatyynyillä tai uusilla tyynynpäällisillä myös olohuone kokee nopean ja tehokkaan muodonmuutoksen.

Pienet yksityiskohdat pöytätableteista torkkupeitteisiin tuovat tullessaan kauniin keväistä ilmettä kodinsisustukseen. Myös makuuhuoneen tekstiileitä uusimalla saa aikaan kauniin keväistä ilmettä. Keväisissä lakanoissa esiintyy kauden trendivärien lisäksi kuviointeja aina pallokuoseista käpyihin sekä graafisiin muotoihin.

Valoa, iloa ja keväistä tunnelmaa

Kotiin saa keväistä ilmettä ja tunnelmaa sisustuksen lisäksi kukilla ja kasveilla. Vaihdettaessa mullat kaikille kodinkasveille ja istuttamalla ne uusiin pirteisiin ruukkuihin saa kodin sisustus kauniin keväisen viimeistelyn.

Näin kevättä kohden mentäessä valolla on suuri merkitys niin mielialoihin kuin energisyyteenkin. Kaihtimet ylös, verhot sivuun: päästä kaikki mahdollinen valo ikkunoista sisälle. Valolla, kukilla ja kauniilla tekstiileillä koti pukeutuu kauniisti kevääseen.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Finlayson, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.