Mainos

Koti meren äärellä

Tämän meren äärellä olevan kodin tunnelma on rento ja kodikas. Asunnon sijainnin parasta antia ovat huikeat merinäköalat ja oma ranta, joka mahdollistaa uimisen ja vedestä nauttimisen vuoden ympäri.

Olohuoneessa on Boknäsin kirjahyllyt, jotka on tehty mittojen mukaan sopimaan isännän vinyylilevykokoelmiin. Tiiviiden lasiovien suojassa ne säilyvät pölyttöminä ja soittokuntoisina. Rulo-oven taakse kätkeytyy televisio ja hyllynpäällä on runsaasti valokuvia sukulaisista. Tv:tä voi katsella pehmeän tyynyröykkiön keskeltä mukavasti. Seinällä on suuren suosikin, Beatlesin levynkansista kootut julisteet. Nojatuolin vieressä vanhassa puulaatikossa on lehtiä, mutta uusimmat aviisit on ripustettu kivoille lehtitikkaille.

Takassa roihuaa tuli usein, sen edessä on muutama nahkainen tyyny, joilla istuen sytytys käy mukavasti. Sukulaisiin ja suvun tuttaviin kuuluu vanhoja Arabian keramiikkataiteilijoita, joiden töitä on kotona paljon. Kalavati ja nainen ovat Gunvor Olin-Grönqvistin käsialaa.

Tammisen ruokapöydän ympärillä on neljän verhoillun tuolin lisäksi kaksi kevyempää tuolia pöydän päissä. Kauniin astiakaapin päällä on mielenkiintoinen nuoren naistaiteilijan tekemä työ, jossa on vauhtia ja modernia tunnelmaa. Vanhat tammituolit on ostettu samalla kuin tyttären vanha kirjoituspöytä, vuosia sitten. Ikkunan alla olevalla penkillä on arvokkaita Arabian tehtaan käsinmaalattuja aarteita. Suuri kulho on Tyra Lundgrenin maalaama.

Eteisessä on myös tekstein varustettu säilytyskaluste. Laatikkojen etureunoista voi opiskella viikonpäivien ranskankieliset nimet. Eteisen mielenkiintoisin kaluste on kuitenkin vuonna 1835 Pietarista sukuun ostettu tuoli. Sen selkänojan tekstit ovat vanhaa venäjää, jota käytettiin ennen vallankumousta. Merkillisen tuolin yksityiskohtia ovat mm. työrukkaset ja balalaikka. Onkohan aika heittää rukkaset naulaan ja ryhtyä soittamaan?

Jutun toimitti Hanna Sumari.

(T.i.l.a. 30.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.