Mainos

Kostunican virkavala viivästyy

Vojislav Kostunican virkavalan vannominen on viivästynyt.

Jugoslavian liittoparlamentti kokoontui illalla historialliseen istuntoon päättämään virallisesti Slobodan Milosevicin 13 vuotta kestäneen valtakauden ja saattamaan alulle uuden, jo ennalta toivon kaudeksi kutsutun vaiheen Vojislav Kostunican johdolla.

Ennakkotietojen mukaan Kostunican oli määrä vannoa virkavalansa jo illansuussa. Istunnon kulku kangerteli kuitenkin, kun Milosevicin johtamat sosialistit ja opposition DOS-liittouma ajautuivat erimielisyyksiin eteläisen Serbian vaalituloksista.

Liittoparlamentin järjestäytymisistunnossa paikkansa ottivat 138 alahuoneen edustajaa ja 40 ylähuoneen edustajaa, jotka valittiin pari viikkoa sitten pidetyissä vaaleissa.

Slobodan Milosevic ei ollut läsnä avajaisistunnossa, vaikka hän vielä perjantaina vakuutti jatkavansa poliittista uraansa johtamansa sosialistipuolueen kautta. Myös Milosevicin puoliso, kansanedustaja Mira Markovic oli poissa istunnosta.

Valtiovieraita

Kostunica otti vastaan illansuussa ensimmäiset valtiovieraansa. Kreikan ulkoministeri George Papandreou saapui iltapäivällä Belgradiin ensimmäisenä EU:n ja sotilasliitto Naton jäsenmaan edustajana.
-Olen hyvin liikuttunut voidessani olla täällä tänä historiallisena hetkenä, joka merkitsee käännettä Jugoslavialle, koko alueelle ja Euroopalle, Papandreou sanoi saavuttuaan Belgradiin.

Tavattuaan Kostunican Papandreou sanoi, että EU-maat ovat valmiit purkamaan Jugoslavian vastaiset talouspakotteet pikaisesti. Myöhemmin lauantaina Belgradiin odotettiin myös Norjan ulkoministeriä Thorbjörn Jaglandia, jonka oli määrä osallistua Kostunican virkaanastujaisiin illansuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.