Mainos

Kostunica: Otan vastuun Jugoslavian sotarikoksista

Jugoslavian uusi liittopresidentti Vojislav Kostunica sanoo ottavansa vastuu edeltäjänsä sotarikoksista.

Vojislav Kostunica on myöntänyt, että Jugoslavian turvallisuusjoukot ja poliisi syyllistyivät joukkomurhaan Kosovossa viime vuonna. Samalla hän ilmoitti olevansa valmis ottamaan vastuun edeltäjänsä presidentti Slobodan Milosevicin tekemistä sotarikoksista.

-Olen valmis, kuinka sanotaan, ottamaan syyn harteilleni kaikista niistä ihmisistä, jotka kuolivat. Milosevicin tekemisistä ja itsekin serbinä otan vastuun useista näistä rikoksista, Kostunica sanoi CBS-tv:n haastattelussa tiistaina.

Milosevic on koko ajan itsepintaisesti syyttänyt länsimaita väkivaltaisuuksien lietsomisesta alueella, eikä ole koskaan myöntänyt omia tekemisiään Kosovossa. Milosevic on asetettu syytteeseen entisen Jugoslavian sotarikoksia käsittelevässä kansainvälisessä tuomioistuimessa osallisuudestaan Kosovon verilöylyyn.

Kostunican mielestä Milosevic on saatettava oikeuden eteen, mutta missä, se ei haastattelussa selvinnyt. Hänen mukaansa Milosevic osallistui yhtenä muiden serbien joukossa "rikoksiin ihmisyyttä vastaan". Jugoslavian hallitus ei ole pidättänyt Milosevicia, koska "on niin paljon muita asioita, joita tällä hetkellä on tehtävä, niin paljon asioita, jotka ovat etusijalla", hän sanoi.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.