Mainos

Kostonkierre Lähi-idässä syvenee

Israelin helikopterit iskivät viime yönä ohjuksin Nablusin kaupungin palestiinalaiskohteisiin. Toimien sanotaan olevan kosto palestiinalaisten eilisestä terrori-iskusta.

-

Israelin helikopterit ja hävittäjät käynnistivät ohjusiskun palestiinalaiskohteisiin Nablusin kaupungissa Länsirannalla aikaisin aamulla. Armeijan mukaan helikopterit ampuivat ohjuksia palestiinalaisten hallintorakennuksia ja poliisin päämajaa vastaan. F16-hävittäjien kohde taas oli palestiinalaisten johtajalle Jasser Arafatille kuuluva rakennus.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan rakennukset olivat evakuoitu aiemmin kostoiskujen pelossa. Silminnäkijöiden mukaan ohjukset sytyttivät tulipaloja, ja vaurioittivat pahoin rakennuksia. Mahdollisista henkilövahingoista ei vielä yöllä ollut tietoja. -Armeija on hyökännyt joihinkin kohteisiin tuloksena jatkuvasta ja laajentuvasta terrorismista, joka kohdistuu Israelin kansalaisiin, sanottiin armeijan lausunnossa.

Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan myös Israelin armeijan tankit tunkeutuivat varhain aamulla Ramallahin kaupungin itäosaan. Palestiinalaishallinto pitää kaupungissa päämajaansa, ja presidentti Jasser Arafat on ollut siellä saarrettuna joulukuusta lähtien. Tunkeutuminen ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja, ja tilanne oli aamulla rauhallinen.

Ohjusisku tapahtui vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun palestiinalaismies tappoi kaksi israelilaisnuorta ja haavoitti kymmeniä muita kauppakeskuksessa tehdyssä itsemurhapommi-iskussa. Israelin hallitus syytti iskusta Arafatia, mutta tiedotusvälineiden mukaan iskun tekijäksi ilmoittautui palestiinalaisten PFLP-järjestö.


(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.