Mainos

Kostonkierre jatkui Lähi-idässä

Israelin lentokoneet ja panssarivaunut ovat iskeneet varhain tänä aamuna palestiinalaiskohteisiin Gazan alueella ja Länsirannalla kostona viiden israelilaisen kuolemasta viikonloppuna. Palestiinalaismies puolestaan surmasi israelilaisen siviilin Israelin pohjoisosassa tänään ja yksi palestiinalainen kuoli ammuksen osumasta. Israelin koneet ja panssarivaunut tuhosivat poliisiasemia yhteensä neljässä kaupungissa. Yksi palestiinalainen kuoli ja ainakin 19 haavoittui.

Aasiasta palannut palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat kävi katsomassa tuhottua poliisiasemaa Gazan alueella Rafahissa. Hän luonnehti iskuja raakalaismaisiksi.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeijan panssarivaunut ja puskutraktorit vyöryivät eri puolille Rafahin kaupunkia. Israelilaiset viipyivät alueella muutaman tunnin. Yksi palestiinalaispoliisi sai surmansa ja useita haavoittui taisteluissa.

Gazan kaupungissa iskussa tuhoutui nelikerroksinen poliisin päämaja. Israelilaiset tunkeutuivat Rafahiin muutama tunti sen jälkeen, kun palestiinalaisten hyökkäyksissä oli kuollut kolme israelilaista sotilasta ja kaksi muuta israelilaista.

Taisteluissa useita uhreja

Palestiinalaiset ovat ampuneet tänään israelilaisen siviilin Israelin pohjoisosassa, kertoi Israelin poliisi. Surmattu israelilainen oli ajanut autollaan lähellä Länsirantaa. Häntä oli ammuttu ohi ajavasta autosta. Amerikkalainen uutistoimisto AP sai tiedotteen, jossa ampujan sanottiin kuuluvan lähellä Arafatin Fatah-liikettä olevaan Al Aqsa -ryhmään.

-Hyökkäämällä israelilaisia sotilaita vastaan Gazassa tai israelilaisia siviilejä vastaan maanteillä Jasser Arafat laajentaa terrorismisotaansa Israelin valtiota vastaan, sanoi Israelin hallituksen edustaja Dore Gold tänään.

Palestiinalaiset ovat surmanneet 40 israelilaista iskuissa maanteillä sen jälkeen, kun palestiinalaisten kansannousu Israelia vastaan alkoi 11 kuukautta sitten rauhanneuvottelujen kariuduttua.

Yksi palestiinalainen sai surmansa Gazan ja Israelin rajan tuntumassa. Palestiinalaisten mukaan häneen osui ammus. Israelin armeija ei kommentoinut tapausta.

Kansannousun aikana on kuollut yli 700 ihmistä, heistä lähes 540 palestiinalaista ja yli 150 israelilaista.

(MTV3-STT-DPA-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.