Mainos

Kosovosta yhä täysi erimielisyys

Kosovon tilanteesta on neuvoteltu jo viikon ajan. Martti Ahtisaari haluaa luovuttaa ehdotuksensa YK:n turvallisuusneuvostolle kuun loppuun mennessä.

Kosovon albaanit ja Serbia ovat edelleen täysin eri mieltä maakunnan tulevaisuudesta, ilmoittaa YK:n välittäjä Martti Ahtisaari. Hän päätti Wienissä viikon kestäneet neuvottelut.

Ahtisaari paljasti, että hän saattaa tehdä ehdotukseensa vielä joitakin muutoksia. Albaanien ja Serbian johtajat on tarkoitus saada vielä kerran saman pöydän ääreen viikon päästä.

- Näillä näkymin se jää viimeiseksi, Ahtisaari sanoi alle kolme tuntia kestäneen istunnon jälkeen.

Serbian ulkoministeri Vuk Draskovic sanoo kuitenkin, että "historiallinen sopimus" Kosovosta on yhä mahdollinen.

- Jos kontaktiryhmän maat osoittavat hyvää tahtoa, olemme puolta askelta lähempänä kestävää ja historiallista sopua serbien ja albaanien välillä, hän sanoi toimittajille Zagrebissa.

Kontaktiryhmään kuuluu virkamiehiä Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Ahtisaari aikoo luovuttaa esityksensä YK:n turvallisuusneuvostolle kuun loppuun mennessä. Kosovolaiset lehdet arvioivat, että kiistan käsittely käynnistyy New Yorkissa huhtikuun lopulla.

Suunnitelman mukaan Kosovo saisi rajoitetun itsenäisyyden EU:n valvonnassa.

Venäjän varaulkoministeri Vladimir Titov toisti jälleen eilen puoltavansa ratkaisua vain, jos se on saanut kummankin osapuolen tuen. Ahtisaari on puolestaan huomauttanut, ettei sopu näytä mahdolliselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.