Mainos

Kosovosta neuvotellaan yhä

Yhdysvaltain erikoislähettiläs Richard Holbrooke ja Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic jatkavat myöhemmin tänään varhain aamulla päättyneitä neuvottelujaan. Neuvottelujen salailu ärsyttää eurooppalaisia.

Eilen alkanut yhdentoista tunnin neuvotteluistunto oli erittäin tiivis ja ajoittain tunnelmaltaan kiihtynyt, Holbrooke kertoi toimittajille oltuaan puhelinyhteydessä Washingtoniin. Hän kieltäytyi paljastamasta neuvottelujen yksityiskohtia.

-Voin vain sanoa, että me jatkamme tiiviitä ponnisteluja rauhanomaisen ja tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi asiassa, jota voidaan kuvata vain hätätilanteeksi samalla kun Euroopan toisessa osassa, Brysselissä, Nato jatkaa hyvin toisenlaisia toimia, Holbrooke sanoi.

Nato-maiden suurlähettiläät antanevat tänään luvan ilmaiskuille Jugoslavian pakottamiseksi lopettamaan hyökkäyksen Kosovon albaanikapinallisia vastaan. Serbilähteet kertoivat uutistoimisto Reutersille, että "jotain edistystä" oli tapahtunut ja että neuvottelut ehkä jatkuisivat vielä myöhemmin tänään.

Reutersin saamien tietojen mukaan yksi este neuvotteluiden edistymiselle on se, että Serbia vastustaa ehdotusta Kosovon uusista poliisivoimista. Ehdotuksen mukaan Kosovon poliisivoimat muodostettaisiin etnisen jakauman mukaan siten, että yhtä serbiä kohden olisi yhdeksän albaania. Serbit haluaisivat poliisivoimiin puolet serbejä ja puolet albaaneja.

Salailu ärsyttää eurooppalaisia

Neuvotteluja koskeva salailu ärsyttää yhä enemmän Yhdysvaltain eurooppalaisia liittolaisia, kertoivat diplomaatit tänään.
-Juuri kun me olemme ratkaisevassa vaiheessa, meille ei kerrota, miten neuvottelut edistyvät, valitti erään EU-maan diplomaatti uutistoimisto AFP:lle.

Toinen diplomaatti kertoi, ettei Euroopan maille kerrota juuri mitään samalla kun ollaan menossa kohti aseellista väliintuloa Euroopan sydämessä. Hän myönsi kuitenkin, että salailu on avainosassa tällaisissa neuvotteluissa ja totesi, että kumpikin puoli lisää tarkoituksella painetta.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.