Mainos

Kosovosta löytyi viiden albaanin ruumiit - EU harkitsee pakotteita

Viiden Kosovon albaanin ruumiit löydettiin tänään maakunnan lounaisosasta, kertoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailija Les House. Ilmeisesti saman perheen jäsenet, mukana myös kaksi lasta, oli ammuttu eilen.

Les Housen mukaan traktorilla matkanneen seurueen tulituksessa oli käytetty järeitä aseita. -Ruumiit näyttävät todella pahoilta, hän sanoi. Paikalle saapuneet uutistoimisto Reutersin toimittajat näkivät, että traktorin lavalla oli kolmen ihmisen ruumiit ja traktorin hytissä kaksi muuta ruumista.

Eilisestä tulituksesta ei heti saatu selvyyttä. Alueella asuu pääosin Kosovon albaaneja. Läheisestä Djakovican kaupungista saapui paikalle joukko poliiseja ja tutkintatuomari.

EU harkitsee Serbian vastaisten pakotteiden tiukentamista Kosovon kriisin vuoksi.

Pakotteiden tiukentaminen oli esillä tänään pidettävässä EU:n ulkoministerikokouksessa. Harkinnassa on mm. viisumikiellon käyttöön otto Jugoslavian ja Serbian hallitusten jäsenille.

Jo nykyisin EU on rajoittanut Jugoslavian viranomaisten pääsyn unionin alueella. EU on myös jäädyttänyt Jugoslavian ja Serbian hallitusten varat sekä kieltänyt uusien sijoitusten tekemisen Serbiaan.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.