Mainos

Kosovossa vapaat vaalit kahden vuoden kuluttua

Norjan ulkoministeri, Ety-järjestön puheenjohtaja Knut Vollebäk arvioi, että kestää pari vuotta ennen kuin Kosovon jälleenrakennus on edistynyt niin että siellä voidaan järjestää vapaat vaalit.

-Luulen, että vasta puolentoista tai kahden vuoden kuluttua voidaan Kosovossa järjestää vapaat vaalit, Vollebäk sanoi tänään Oslossa.
Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on vastuussa demokraattisten toimintojen jälleenrakentamisesta Kosovossa. Etyjin edustajat ovat olleet maanantaista lähtien Kosovossa.

Myöhemmin Kosovoon lähetetään 500 Etyjin edustajaa kouluttamaan poliisia, tuomioistuimia ja viranomaisia, jotta nämä hoitaisivat virkatehtäviään demokratian keinoin. Kansainvälisellä ja paikallisella poliisilla on merkittävä tehtävä turvallisuuden takaajana, sanoi Vollebäk.

Etyjin tehtäviin kuuluu myös poliittisten puolueiden, vapaaehtoisten ja riippumattomien järjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen sekä vapaan ja riippumattoman paikallisen tiedonvälityksen luominen. Vollebäk pitää tärkeänä, että Kosovon serbiväestö voi tuntea olonsa turvalliseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.