Kosovossa vältyttiin väkivaltaisuuksilta

Kosovossa kahden serbien hukuttamaksi väitetyn albaanilapsen hautajaiset sujuivat rauhallisesti, eikä pelättyjä uusia levottomuuksia puhjennut.

Kahden hukkuneen albaanilapsen hautajaiset Kosovossa ovat sujuneet tänään rauhallisesti. Cabran kylässä lähellä Mitrovicaa pidettyihin hautajaisiin osallistui tuhansia ihmisiä.

Nato-johtoiset Kfor-joukot oli määrätty valmiuteen väkivaltaisuuksien varalta, mutta ennakkoon pelättyjä levottomuuksia ei sattunut. Aluetta vartioi hautajaisten ajan kaikkiaan yli 700 rauhanturvaajaa.

YK:n edustajan mukaan tutkijat eivät ole kyenneet vahvistamaan väitteitä, joiden mukaan serbit työnsivät tänään haudatut lapset jokeen, jonne he hukkuivat. Väitteiden ainoa lähde oli pakoon päässyt neljäs lapsi. Hänen mukaansa serbit työnsivät kolme hänen toveriaan Ibar-jokeen. Kahden hukkuneen lapsen ruumiit on löydetty, mutta kolmannen on edelleen kateissa.

- Mitään, mitä tuo albaanilapsi on kertonut, ei ole voitu todisteilla vahvistaa, sanoo YK-poliisin johtaja Barry Polin.

Tapahtuma sytytti viime päivinä riehuneet väkivaltaisuudet, joissa on saanut tähän mennessä surmansa jo lähes 30 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat