Mainos

Kosovossa tulitus jatkunut

Tulitus on alkanut tänään uudelleen Kosovon maakunnan pohjoisosassa samalla alueella, jossa serbijoukot ja Kosovon albaanien sissiliike UCK ottivat rajusti yhteen jouluaattona. Asiasta kertoivat Kosovossa olevat Etyjin tarkkailijat ja Kosovon albaanien tiedotuskeskus KIC.

Samaan aikaan Jugoslavian armeijan yksiköiden havaittiin lähteneen liikkeelle Pudujevon kaupungin lähellä, noin 30 kilometriä Kosovon pääkaupungista Pristinasta pohjoiseen. Alueella on kymmenen Etyjin tarkkailijaryhmää, ja Etyjin edustaja sanoi järjestön olevan huolissaan tarkkailijoiden turvallisuudesta.

UCK:n ja Jugoslavian välillä lokakuussa aikaansaatu tulitauko rikkoutui jouluaattona, kun serbijoukot ja UCK:n sissit ottivat yhteen Podujevon ympäristössä. UCK ilmoitti myöhemmin, ettei se aio enää noudattaa tulitaukoa, koska se ei näe mitään mieltä pidättyä yksipuolisesti taisteluista. Se syytti serbijoukkoja jouluaaton yhteenottojen aloittamisesta ja kiisti provosoineensa ne itse. Etyjin tarkkailijaryhmän johtaja amerikkalainen William Walker sanoi perjantaina olevansa huolissaan tarkkailijoiden turvallisuudesta. Hän sanoi pelkäävänsä, että väkivalta alueella kiihtyy eikä Jugoslavian hallitus pysty takaamaan tarkkailijoiden turvallisuutta.

Eilen taisteluissa kuoli albaanilähteiden mukaan yhdeksän siviiliä, joukossa mm. 6-vuotias tyttö. Serbit ilmoittivat surmanneensa tarkemmin määrittelemättömän joukon "terroristeja".

UCK taistelee Jugoslaviaan kuuluvan Kosovon itsenäisyyden puolesta. Maakunnan väestöstä yli 90 prosenttia on albanialaista syntyperää. Alueelle saatiin lokakuussa aikaan tulitauko, joka nyt on rikkoutunut.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.