Mainos

Kosovossa odotetaan päätöksiä tulevaisuudesta

Venäjä saattaa käyttää turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan, mikäli ratkaisu ei sovi sekä Serbialle että Kosovolle. Martti Ahtisaari esittää ratkaisuehdotuksensa maakunnan asemasta Serbian parlamenttivaalien jälkeen.

Venäjä saattaa estää turvallisuusneuvostossa yritykset taata Kosovolle itsenäisyys. Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, ettei Venäjä sulje pois mahdollisuutta veto-oikeuden käytöstä. Hänestä YK voi hyväksyä vain päätöksen, joka sopii sekä Serbialle että Kosovolle.

YK:n Kosovon-lähettilään Martti Ahtisaaren on määrä esittää ratkaisuehdotuksensa maakunnan tulevasta asemasta heti Serbian parlamenttivaalien jälkeen, jotka pidetään 21. tammikuuta. Maakunnan albaanienemmistö kannattaa itsenäisyyttä, mutta Serbian hallitus ei tahdo suostua tähän.

Kosovon presidentti Fatmir Sedjiu vetosi alueen albaanienemmistöön, jotta nämä jaksaisivat odotella rauhassa päätöstä maakunnan tulevasta asemasta.

YK on hallinnoinut Kosovoa vuodesta 1999 asti. Tuolloin Naton pommitukset keskeyttivät taistelut Serbian ja albaaniseparatistien välillä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.