Mainos

Kosovon taistelupuolet kaivautuvat asemiinsa

Serbijoukot ja albaanikapinalliset valmistautuvat uusiin yhteenottoihin Kosovossa sotilasliitto Naton uhkavaatimuksesta välittämättä, kerrottiin läntisistä diplomaattilähteistä tänään.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman diplomaatin mukaan Kosovossa olevien Jugoslavian armeijan joukkojen määrässä tai ryhmityksessä ei ole tapahtunut muutoksia.
-Kumpikin osapuoli näyttää vahvistavan asemiaan useilla alueilla, diplomaatti kertoi.

Nato on vaatinut Jugoslaviaa vetämään joukkonsa Kosovosta ensi tiistaihin mennessä, muussa tapauksessa Nato uhkaa Jugoslaviaa ilmaiskuilla. Jugoslaviaan pääkaupunkiin Belgradiin oli tänään tulossa kaksi Naton huippukenraalia, jotka tapaavat presidentti Slobodan Milosevicin.

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja Klaus Naumann ja Euroopan-joukkojen komentaja Wesley Clark aikovat Nato-lähteiden mukaan tehdää selväksi Milosevicille, että Nato ryhtyy ilmaiskuihin, jollei Jugoslavia täytä Kosovo-sitoumuksiaan.

Nato vaatii Jugoslaviaa vetämään joukkonsa kasarmialueille tai niihin asemiin, joissa joukot olivat ennen maaliskuuta. Jugoslavian on myös vedettävä raskaat aseensa Kosovosta ja noudatettava tarkoin tulitaukosopimusta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.