Mainos

Kosovon serbit vaativat suojelua

Kosovon serbit ovat vaatineet Jugoslaviaa lähettämään jälleen turvallisuusjoukkoja Kosovoon. Serbien mukaan turvallisuusjoukkoja tarvitaan suojelemaan heitä albaanien hyökkäyksiltä.

Useat sadat Kosovon serbit tunkeutuivat kulttuurikeskukseen Kosovo Poljen kaupungissa ja vaativat Jugoslaviaa suojelemaan heitä. Kaupungissa oli aiemmin surmattu serbiviranomainen, ja serbit syyttivät surmasta albaanisissejä. Jugoslaviaan kuuluvan Kosovon asukkaista on 90 prosenttia albaaneja. Jugoslavia veti alueelta turvallisuusjoukkoja ja poliiseja lokakuussa, kun Nato oli uhannut muutoin aloittaa ilmaisku Jugoslaviaa vastaan.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtaja Sadako Ogata saapui eilen Kosovoon vuorokauden mittaiselle vierailulle. Ogata kertoi vaativansa, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic sitoutuu auttamaan albaanipakolaisia palaamaan koteihinsa.

Jugoslavian joukkojen hyökkäys Kosovoon ajoi lähes 250 000 ihmistä evakoiksi. Pääosa heistä oli albaaneja, ja tähän mennessä on koteihinsa palannut vain 75 000 ihmistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.