Mainos

Kosovon serbit äänestävät rauhallisesti

Serbia äänestää tänään parlamentti- ja paikallisvaaleissa, joita on luonnehdittu ratkaiseviksi maan tulevalle suunnalle.

Äänestys on alkanut kautta maan rauhallisesti. Vaalihuoneistot ovat auki myös Kosovon serbialueilla, vaikka YK pitää äänestystä Kosovon puolella laittomana.

Äänestyksestä odotetaan erittäin tasaväkistä EU-myönteisten maltillisten ja kansallismielisten radikaalien välillä.

EU on tukenut varsin avoimesti Eurooppa-suuntautunutta presidenttiä Boris Tadicia, joka saa tukea etenkin uudistusmielisiltä äänestäjiltä.

- Haluan, että Serbia liittyy EU:hun mahdollisimman nopeasti. Se tuo meille lisää töitä ja vaurautta, Tadicin demokraattipuoluetta tukeva Aleksandar Micic perusteli Mitrovicassa Kosovossa.

Vaaleja edeltänyttä kampanjointia leimasi poikkeuksellisen raju loanheitto puolin ja toisin. Suurimpia vaaliteemoja ovat olleet Kosovo sekä juuri vaalien alla allekirjoitettu EU-yhteistyösopimus.

Kansallismieliset ovat vakuuttaneet kaatavansa sopimuksen, jolla Serbia heidän mielestään myy Kosovon. Radikaalien johtaja Tomislav Nikolic toisti aikeensa äänestäessään Belgradissa.

Ensimmäisiä tulosennusteita odotetaan illalla vaalihuoneistojen sulkeuduttua. Tuloksen on veikattu olevan niin tasainen, että itse hallituksen muodostaminen voi osoittautua hyvin vaikeaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.