Mainos

Kosovon rauhantunnusteluissa säröä

Ibrahim Rugovan johtama maltillinen Kosovon Demokraattinen Liitto LDK on boikotoinnut YK:n valtuutuksella toimivan neuvoston ensimmäistä kokousta.

Neuvoston on määrä asettaa suuntaviivat maakunnan poliittiselle kehitykselle. Puolueen johtajan Ibrahim Rugovan kerrottiin lähteneen Kosovosta takaisin Roomaan. YK:n siviilihallinnon johtaja Bernard Kouchner sanoi, että LDK oli tyytymätön neuvoston kokoonpanoon.

-Olen surullinen siitä, että LDK on päättänyt olla osallistumatta tähän ensimmäiseen kokoukseen, koska he ovat tyytymättömiä neuvoston koostumukseen, Kouchner sanoi.
Neuvoston jäseninä ovat kaikki ne osapuolet, jotka aikanaan ottivat osaa Rambouillet'ssa Ranskassa pidettyihin neuvotteluihin. LDK:n suhteet Kosovon vapautusarmeijaan UCK:hon ovat olleet huonot.

Rugova lähti Roomaan

Ibrahim Rugovan kerrottiin tänään lähteneen Kosovosta Roomaan sen jälkeen kun hän oli tavannut Kfor-joukkojen komentajan Michael Jacksonin sekä Kouchnerin. Rugova ei antanut lausuntoja kummankaan tapaamisen jälkeen.
LDK:n tiedottaja Donica Gerwalla kertoi saksalaiselle InfoRadiolle, että Rugova on palannut Roomaan järjestelläkseen perheensä paluuta. Gerwallan mukaan Rugova palaa työhönsä Kosovoon ensi viikolla. Gerwalla ei kuitenkaan uskonut, että LDK voisi työskennellä neuvostossa yhdessä UCK:n kanssa. Gerwallan mukaan yhteistyö jossakin muodossa voi olla mahdollista vasta sen jälkeen, jos UCK luovuttaa aseensa.

Rugova asui Roomassa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun oli päässyt vapaaksi kotiarestista Belgradissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.