Mainos

Kosovon rauha toivotettiin tervetulleeksi maailmalla

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoo Naton saavuttaneen tavoitteensa Kosovossa, mutta olevan silti valmis jatkamaan pommituksia, mikäli Jugoslavia ei täytä rauhanehtoja.

¨-Meillä on nyt mahdollisuus korvata väkivalta rauhalla, Clinton sanoi tiedotustilaisuudessa pian sen jälkeen kun Nato oli ilmoittanut keskeyttäneensä 78 vuorokautta jatkuneen ilmasodan Jugoslaviaa vastaan. Clintonin mukaan Kosovon kriisi on yhtenäistänyt sotilasliitto Natoa entisestään. Clinton sanoi myös, että Euroopan tulisi kantaa päävastuu Kosovon jälleenrakentamisessa. Venäjän presidentti Boris Jeltsin piti Naton ilmoitusta keskeyttää ilmaiskut tervetulleena uutisena, mutta korosti että lisää poliittisia toimenpiteitä tarvitaan.

-Presidentin mielestä pommitusten keskeyttäminen on askel oikeaan suuntaan. Nyt tavoitteena on ilmasodan lopullinen päättäminen. Tauko on hyvä asia, mutta ei riittävä, siteerasi presidentin avustaja Dmitri Jakushkin Jeltsiniä venäläisen tv-aseman lähetyksessä. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi torstaina, että Naton pommitusten keskeyttäminen avaa tietä YK:lle hyväksyä Kosovoa koskeva päätöslauselma ja siten saada rauha aikaan alueella. Britannian pääministeri Tony Blair puolestaan sanoi, ettei hän tuntenut vielä voitonriemua, vaikka serbijoukot olivatkin aloittaneet vetäytymisen. Blairin mukaan Naton johtamilla rauhanturvajoukoilla on vielä edessään vaarallinen tehtävä. -Kosovossa on todellisia vaaroja edessä. Emme voi taata, että kuolonuhreilta vältyttäisiin, Blair sanoi.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.