Mainos

Kosovon albaanit iskivät takaisin

Kosovon albaanisissit ovat iskeneet strategisesti tärkeän Pristinan-Pecin maantien vallanneiden serbijoukkojen kimppuun Kijevon kylässä Kosovon keskiosassa, kertoivat viestimet tänään.

Jugoslavian armeijan yksiköt ja Serbian poliisijoukot olivat vallanneet maantien takaisin Kosovon albaanien vapautusarmeijalta (UCK:lta) useita päiviä jatkuneiden taistelujen jälkeen ja juuri kun Serbian turvallisuusjoukot kertoivat tien olevan auki, hyökkäsivät UCK:n sissit serbiyksiköiden kimppuun Kijevon kylässä, kertoi uutistoimisto Tanjug.

-Albaanisissit hyökkäsivät poliisien asemiin Kijevossa viime yönä käyttäen automaattiaseita, konekivääreitä ja kranaatteja, kertoi Tanjug. Taistelun yksityiskohdista ei ollut tietoa, mutta maantie oli tänä aamuna jälleen suljettu sissien liikuskellessa mäkisellä alueella. Euroopan unionin valtuuskunnan odotettiin vierailevan alueella huomenna.

Sissien saarto jatkui

Serbipoliisi ja Jugoslavian armeijan yksiköt olivat viimeisten tietojen mukaan saartaneet yli tuhat UCK:n sissiä Albanian rajan lähelle. Serbipoliisit kertoivat, että heidän yksikkönsä ovat piirittäneet sissejä kolmen päivän ajan Junikin kylässä. Albaanilähteiden mukaan kovat taistelut olivat tiistaina käynnissä Suva Rekassa eteläiseen Kosovoon johtavan tien ympäristössä. Länsivallat ovat pelänneet Kosovon taistelujen leviämistä Albanian puolelle jo kuukausia.

Kosovo on osa Serbiaa, mutta sen parimiljoonaisesta väestöstä noin 90 prosenttia on etniseltä taustaltaan albaaneja. Taistelujen seurauksena yli 100000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.