Kosovolaispakolaisia kiinni Saksan ja Tshekin rajalla

Saksan poliisi löysi aamulla Baijerista läheltä Tshekin rajaa kuorma-auton, jonka kahdeksan neliömetrin suuruiselle lavalle oli ahdettu kaikkiaan 75 laittomasti maahan tullutta Kosovon pakolaista. Parikymmentä ihmistä, joukossa viisi raskaana olevaa naista, jouduttiin viemään sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan autossa oli 61 miestä, yhdeksän naista ja viisi 5-10-vuotiasta lasta. Ahtaaseen tilaan suljetut pakolaiset kärsivät mm. hengitysvaikeuksista ja paniikkioireista, mutta heidät saatiin vapautetuiksi ennen kuin kukaan oli saanut vakavia vammoja.

Kolme pakolaisia salakuljettaneista miehistä on pidätetty. Pakolaisia odottaa puolestaan palauttaminen Tshekkiin jo viikonloppuna.

Satoja saapui Italiaan sumun turvin

Italian poliisi kertoi tänään keränneensä Etelä-Italian rannikkoalueilta noin 500 pakolaista edellisenä yönä. Yli puolet pakolaisista oli Kosovosta, muut olivat Turkista ja Irakista.

Pakolaiset olivat tulleet 60 kilometrin levyisen Otrantonsalmen yli sankan sumun turvin meren ollessa tyyni. Säiden salliessa salakuljettajien moottoriveneet kuljettavat pakolaiset Italiaan jopa kolmessa tunnissa.
(STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat