Mainos

Kosovo vaarassa menettää kansainvälisen tuen

Läntisen puolustusliitto Naton pääsihteeri George Robertson varoitti eilen että Kosovo saattaa menettää kansainvälisen yhteisön tuen, jos etnisiä levottomuuksia ei saada taukoamaan. Henkilökohtaisessa raportissaan Natolle Robertson painotti myös sitä, että länsimaiden tulee pysyä lupauksessaan rakentaa rauhanomainen demokratia maakuntaan.

Robertson pitää Naton vajaa vuosi sitten alkanutta pommituskampanjaa "oikeutettuna ja tarpeellisena".
-Vuosi sitten Nato aloitti ilmaiskut lopettaakseen sorron Kosovossa. Siinä se myös onnistui. Tämä yksinkertainen tosiasia tuntuu usein unohtuvan. Mutta älkäämme siitä huolimatta elätelkö mitään illuusioita. Jäljellä on edelleen valtava tehtävä, Robertson sanoo raportissaan.

Venäjä puolestaan ilmoitti eilen haluavansa Kosovoon lähettäväksi YK:n turvallisuusneuvoston erikoisvaltuuskunnan, koska tilanne alueella on huonontumassa nopeasti. Asiasta kertoi ulkoministeri Igor Ivanov tiistaina.
-Tilanne Kosovossa on kehittymässä nopeasti huonoon suuntaan. Tämä voi johtaa tilanteen huononemiseen Serbian eteläosassa ja koko Balkanilla, Ivanov sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Ivanov kertoi Venäjän tehneen asiasta ehdotuksen turvallisuusneuvostolle jo maanantaina.
(STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.