Mainos

Kosovo-tarkkailijat patistavat Milosevicia yhteistyöhön

Kansainvälisten Kosovo-tarkkailijoiden johtajan William Walkerin oli määrä käydä tänään tiukkoja neuvotteluja Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin kanssa tarkkailijaryhmän ja Belgradin kangertelevasta yhteistyöstä. Diplomaattilähteiden mukaan Walker haluaa selvittää, tukeeko Jugoslavian hallitus ryhmän työtä. Ongelmaksi on noussut mm. Jugoslavian viranomaisten päätös kieltää antamasta tarkkailijoiden käyttöön helikopteria siltä varalta, että joku heistä tarvitsisi sairaalahoitoa.

Diplomaattien mukaan tapaaminen oli järjestetty ennen sunnuntaista lehtihaastattelua, jossa Milosevic uhkasi Makedoniassa olevia Naton suojajoukkoja aseellisella vastarinnalla, jos joukot tulevat rajan yli Kosovoon.

Nato torjui tänään Milosevicin uhkailut. Naton päämajasta muistutettiin, että nimenomaan Milosevic on vastuussa Etyjin Kosovon-tarkkailijoiden turvallisuudesta.

Albaaneja kuoli rajakahakassa

Useita albaaneja kuoli tai haavoittui aseellisissa yhteenotoissa Jugoslavian ja Albanian rajalla varhain tänään. Puolivirallinen serbien mediakeskus Pristinassa kertoi, että useat aseistetut albaaniryhmät olivat yrittäneet tunkeutua laittomasti rajan yli Kosovoon. Serbien mukaan useita albaaneja kuoli, kun jugoslavialaiset rajasotilaat avasivat tulen heitä kohti.

Kosovossa on ollut voimassa hatara aselepo lokakuusta lähtien. Kosovon vapautusarmeija UCK, jonka hallussa on suuri osa maakunnasta, on käyttänyt Albanian puolella olevia kyliä tukikohtinaan.
(STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.