Mainos

Kosovo-suunnitelmasta keskusteltiin YK:ssa

Neuvottelut Kosovon tulevasta asemasta jatkuivat tänään. Ahtisaari toivoo, että Kosovo-kysymykseen saataisiin ratkaisu ensi kuussa.

EU:n puheenjohtajamaalla Saksalla voi olla tärkeä rooli Kosovon asemaa koskevan kiistan ratkaisussa, arvioi YK:n erityislähettiläs Martti Ahtisaari tänään New Yorkissa.

Ahtisaari neuvotteli tänään New Yorkissa YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin kanssa. Tapaamiseen osallistui myös Kosovon YK-hallinnon johtaja Joachim Rücker.

Keskustelujen aiheena oli Kosovon tuleva asema. Ahtisaari on sanonut toivovansa, että hän voi esittää lopullisen version Kosovo-suunnitelmasta YK:n turvallisuusneuvostolle kevään kuluessa.

Ahtisaari esitteli viime viikolla suunnitelmansa Kosovon tulevasta asemasta. Serbia on torjunut jyrkästi suunnitelman, koska se näyttäisi johtavan Kosovon itsenäistymiseen, vaikka suunnitelmassa ei alueen itsenäistymisestä puhutakaan.

Ahtisaaren on määrä tavata vielä Kosovon albaanien ja Serbian edustajia Wienissä ensi viikolla.

Ahtisaari arvioi, että Kosovo-kysymykseen voidaan saada ratkaisu maaliskuussa serbien ja albaanien kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.