Mainos

Kosovo-neuvottelut takkuavat

Serbien ja albaanien väliset näkymyserot ovat suurentuneet. Tällä neuvottelukierroksella oli määrä sopia Kosovon serbialueiden taloudesta.

Kosovon tulevasta asemasta käytävissä neuvotteluissa ei päästy eteenpäin eilen Wienissä. Tämänkertaisella neuvottelukierroksella puhetta johti Martti Ahtisaaren itävaltalainen varamies Albert Rohan.

Rohan sanoi neuvottelujen jälkeen serbien ja albaanien kesken olevan "huomattavia erimielisyyksiä". Kosovon albaanien valtuuskunnan johtaja Lufti Hazriri taas puhui Serbian ja Kosovon albaanien "yhä suuremmista näkemyseroista".

Tällä neuvottelukierroksella, järjestyksessä kolmannella, oli määrä sopia Kosovon serbialueiden taloudesta sekä näiden alueiden ja Serbian suhteista. Serbia on vaatinut erillisen "serbiyhteisön" luomista Kosovoon. Tämän on monilla tahoilla pelätty johtavan Kosovon jakamiseen.

Kosovo-neuvottelujen seuraava kierros pidetään 4. toukokuuta.

Läntisissä diplomaattipiireissä pidetään lähes väistämättömänä, että Kosovo-neuvottelujen lopputuloksena on Kosovon itsenäistyminen. Alue on edelleen virallisesti Serbian maakunta, mutta se on ollut YK:n hallinnassa jo seitsemän vuotta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.