Mainos

Kosovo-neuvottelut päättyivät toistaiseksi

Serbien ja albaanien Pariisissa käymiä Kosovon rauhanneuvotteluja ei toistaiseksi jatketa. Neuvottelujen puheenjohtajina toimineet Ranska ja Britannia ovat tänään ilmoittaneet, ettei keskusteluja jatketa ennen kuin serbit ilmoittavat hyväksyvänsä rauhansopimuksen.

Osapuolista vain Kosovon albaanit allekirjoittivat eilen kiistellylle maakunnalle laajan itsehallinnon takaavan rauhansopimuksen. Sotilasliitto Nato on uhannut serbejä ilmaiskuilla, mikäli vain serbit asettuvat rauhansopimuksen esteeksi.

Ranskan ja Britannian yhteisessä lausunnossa varoitettiin Jugoslaviaa ryhtymästä sotatoimiin Kosovossa tai hankaloittamaan kansainvälisten tarkkailijoiden työtä maakunnassa. Tällaisilla toimilla olisi "hyvin vakavat seuraukset", lausunnossa todettiin.

Ranska ja Britannia myös syyttivät Jugoslavian neuvotteluvaltuuskuntaa pyrkimyksistä "purkaa" muutosvaatimuksillaan helmikuussa Rambouillet'ssa neuvoteltu rauhansopimus. Lausunnon mukaan kansainvälinen yhteysryhmä aikoo nyt neuvotella Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa jatkotoimista. Samoin keskusteluja käydään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin kanssa Kosovossa olevien tarkkailijoiden turvallisuuden takaamiseksi.

"Vastuu on Milosevicin"

Pariisissa perjantaina tavanneet Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Ranskan presidentti Jacques Chirac vierittivät syyn rauhanneuvottelujen vaikeuksista kokonaan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin niskoille.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.