Kosovo hallitus ei usko pommi-iskua poliittiseksi teoksi

Pommi-iskun kohteena oli liikekeskus. Ulkoministeriön mukaan kenenkään suomalaisen ei tiedetä olleen tapahtumapaikalla.

Kosovon maakunnan hallitus ei usko, että tuoreimman pommi-iskun taustalla olisi poliittisia syitä. Kaksi ihmistä sai surmansa ja 11 sai vammoja pommiräjähdyksessä Kosovon pääkaupungissa Pristinassa viime yönä.

- Mikään ei viittaa siihen, että räjähdys olisi kytköksissä Kosovon poliittiseen prosessiin, sanoi hallituksen tiedottaja Avni Arifi uutistoimisto AFP:lle päivällä.

Pommi-iskun rusikoimassa rakennuksessa on kahvila, jonka omistajalla on poliisin mukaan yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

- Poliisi ei sulje mitään pois, mutta todennäköisemmin tämä liittyy rikollisuuteen, sanoi tiedottaja Veton Elshani.

Kosovon poliisi on saanut apua rikostutkintaan Nato-johtoiselta Kfor-operaatiolta.

Pommi-iskun kohteena oli Bill Clintonin bulevardilla sijaitseva kaksikerroksinen liikekeskus, jossa oli räjähdyksen aikaan vielä asiakkaita kahviloissa. Kaksi uhria kuoli seinän kaaduttua heidän päällensä. Yhden haavoittuneen tila oli vakava. Räjähdys lennätti sirpaleita ja sälää kymmenien metrin päähän rakennuksesta.

Kosovossa on 400 suomalaista rauhanturvaajaa, jotka olivat kunnossa. Suomalainen kriisihallintajoukko Kosovossa (SKJK) ei myöskään avustanut tapauksen tutkinnassa.

Ulkoministeriön Pristinan-yhteystoimiston päällikkö Kristiina Häikiö ei ollut iltapäivään mennessä kuullut kenenkään suomalaisen joutuneen pommi-iskun kanssa tekemisiin. Pristinassa asuu vakinaisesti nyt noin 40 suomalaista.

Serbiaan kuuluva Kosovon maakunta on ollut 1990-luvun lopusta lähtien YK:n valvonnassa. Serbian ja Kosovon johtajat neuvottelevat maakunnan tulevaisuudesta seuraavaksi YK:n yleiskokouksen yhteydessä. Serbia vastustaa Kosovon itsenäistymistä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat