Mainos

Koskinen: Vanhatkin dopingepäilyt tutkittava

Oikeusministeri Johannes Koskinen vaatii selvitystä dopingin käytöstä myös menneiden vuosikymmenten ajalta.

Oikeusministeri Koskinen

Oikeusministeri Koskinen esittää Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että Hiihtoliiton tulisi selvittää doping-tapaukset aina 1970-luvulta lähtien.

Koskisen mukaan yksittäisten tunnustusten perusteella näyttää siltä, että arveluttavia keinoja on käytetty aina 1970-luvulta lähtien. Oikeusministeri epäileekin, onko Hiihtoliitto kertonut kaikkea.

Ministeri ei usko, että Hiihtoliitto voi Lahden dopingkohun jälkeen aloittaa puhtaalta pöydältä, ellei liitto nyt ole täydellisen avoin nykyisestä ja menneestä suhtautumisestaan doping-aineiden käyttöön.

Matti Louekoski

Hiihtoliiton varapuheenjohtaja Matti Louekoski eroaa tehtävästään. Louekoski vastaa liiton sponsoroinnista ja taloudesta.

Louekoski kutsuu Uutispäivä Demarin haastattelussa dopingjupakkaa "suureksi hulluudeksi", ja että hänen osaltaan tämä on pelin loppu. Louekoski ei omasta mielestään ole kuitenkaan syyllistynyt valvonnan laiminlyöntiin

Louekoski on ensimmäinen Hiihtoliiton luottamustoimen henkilö, joka on ilmoittanut eroavansa. Hiihtoliitto vapautti eilen koko hiihdon valmennusjohdon tehtävistään toistaiseksi.

Urheiluministeri Suvi Linden pitää Suomen hiihtomaajoukkueen dopingin käyttöä järjestelmällisenä.
Lindén sanoo aamun Huomenta Suomessa, että tämänhetkisten näyttöjen perusteella hiihtomaajoukkuetta voidaan epäillä systemaattisesta dopingin käytöstä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.