Mainos

Koskinen: Rangaistuskäytännön yhtenäisyys huolettaa

Oikeusministeri Johannes Koskinen kantaa huolta rangaistuskäytännön yhtenäisyydestä. Ministerin mukaan tuomioistuin- ja rangaistuskäytännön yhtenäisyyttä maan eri osissa seurataan ministeriössä.

-Keskustelu naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja raiskauksista on viime viikkoina jälleen kiihtynyt. Olen itsekin hämmästellyt eräitä yksittäisiä viime aikoina julkisuudessa esillä olleita tuomioita.

Erityisesti seksuaalisen väkivallan osalta yhteiskunnan viestin on oltava selvä ja yksiselitteisen kielteinen, mainitsi ministeri Koskinen. Hän viittasi viime vuoden alussa voimaan astuneeseen rikoslain uudistukseen, jolla pyritään siihen, että entistä suurempi osa raiskauksiin syyllistyneistä saataisiin myös tuomittua.

Hallituksen tarkoituksena on oikeusministerin mukaan edelleen parantaa väkivaltarikosten uhrien rikosoikeudellista suojaa mm. nostamalla väkivaltarikosten minimirangaistusta.

-Vielä tämän syksyn aikana annetaan eduskunnalle esitys törkeän pahoinpitelyn vähimmäisrangaistuksen korottamisesta, lupasi Johannes Koskinen. Koskinen puhui perheväkivaltaseminaarissa Helsingissä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.