Mainos

Koskinen puolustaa liittoutumattomuutta

Oikeusministeri jarruttelee Suomen Nato-kannan lukkoonlyömistä ensi keväänä. Koskisen mielestä turvallisuusympäristöä kannattaisi määrittää vasta 2004 syksyllä.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä ensi kevät on vielä ennenaikainen ajankohta Suomen
Nato-kannan linjaamiseen.

Koskinen kirjoittaa Turun Sanomissa, että Nato-linjauksessa tulisi mieluummin odottaa vuoden 2004 syksyyn, jolloin "olemme paljon viisaampia monen turvallisuusympäristöömme vaikuttavan tekijän suhteen".

Presidentti Mauno Koivisto sanoi viikonloppuna, ettei Suomen kannata lykätä turvallisuuspoliittisen linjan määrittelyä ensi kevättä pidemmälle. Koskisen mielestä Koivisto on kuitenkin aivan oikeassa siinä, että Nato-keskustelu suorastaan huutaa aineellista sisältöä eli siirtymistä aikataulusta asiakysymysten arviointiin.

Koskinen kysyy myös, mitä vikaa on liittoutumattomuudessa. Oikeusministeri korostaa, että Nato-jäsenyyden ajajat lähtevät siitä, että liittoutumattomuus aiheuttaa määritelmänomaisesti ongelman EU:lle ja että liittoutumattomia uhkaa marginalisoituminen.

Koskisen mielestä turvallisuuslinjauksen määrittäminen on esimerkki asiasta, jossa varmempaa tietoa EU-kumppaneiden kannoista saadaan vasta ehkä parin vuoden kuluttua, kun uutta perustuslaillista sopimusta aletaan asteittain soveltaa käytäntöön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.