Mainos

Koskinen: Kuntien eriarvoisuuteen puututtava

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan kuntien väliseen eriytymiseen olisi puututtava tehokkaammin.

Oikeusministeri Koskisen mukaan kuntatalouden näkymiä varjostaa eriytymiskehitys, joka johtuu verotulojen ja erityisesti yhteisöverotulojen epätasaisesta jakautumisesta kuntien välillä. Tähän eriytymiseen olisi hänen mukaansa puututtava tiukemmin. Koskisen mukaan valtion tehtävänä on tukea heikommalle jääneitä kuntia.

-Ensi vuonna kuntien harkinnanvaraiset avustukset ovat 320 miljoonaa markkaa. Luonnollisestikin pidemmällä tähtäimellä peruspalvelujen tuottaminen on turvattava kestävämmällä tavalla, Koskinen sanoi.

Koskinen luonnehti kuntatalouden näkymiä muuten valoisiksi.
-Uusimpien ennusteiden mukaan kuntien vuosikate kasvaa tänä vuonna selvästi. Kuntien ja kuntayhtymien tilanteen kohentuminen näkyy myös lainakannan pienenemisenä ja kassavarojen kasvuna, Koskinen mainitsi.

Niinistö: Kunnille ei lisää velvoitteita

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö varoittelee kuntia hankkimasta itselleen uusia

Sauli Niinistö

velvoitteita, vaikka rahaa juuri tällä hetkellä näyttäisikin olevan tulossa.

Niinistön mielestä kuntien ei kannattaisi lähteä laajentamaan toimintojaan ennen kuin kaikki perustoiminnot kuten opetus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat moitteettomassa kunnossa. Niinistö puhui kokoomuksen kunnallisparlamentissa Helsingissä.

Hän suuntasi vetoomuksensa erityisesti niille vaaliehdokkaille, joiden omissa kunnissa nyt näyttää menevän todella hyvin.
-Täytyy huomata, että kuntatalouskin on eräällä tavalla uuden markkinatalouden alainen. Jos kohta näyttää, että tänään tulee paljon rahaa, saattaa olla, että huomenna kaikki onkin jo toisin, Niinistö opasti puolueensa kunnallisvaaliehdokkaita.

Niinistö arvioi, että kokoomuksella on hyvä mahdollisuus ylittää edellisten kunnallisvaalien tulos. Kokoomuksen ehdokkaat keräsivät silloin 21,6 prosenttia koko maan äänistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.