Mainos

Koskinen: Käsittelyajat tuomioistuimissa lyhemmiksi

Oikeusministeri Koskisen vaatii tuomioistuinten käsittelyaikojen lyhentämistä.

Koskinen, Johannes

Oikeusministeri Johannes Koskinen pitää tuomioistuinten käsittelyaikoja liian pitkinä. Erityisesti nuorten kohdalla olisi voitava toimia nopeammin.

-Lyhyt, nopeasti toimeenpantava vankeusrangaistus olisi ehkä syytä ottaa käytäntöön niiden nuorisorikollisten kohdalla, jotka osoittavat täydellistä piittaamattomuutta ehdollisia rangaistuksia kohtaan, Koskinen esittää tuoreessa Kultaraha-lehdessä.

Hän arvioi myös, että Suomessa on aiemmin käytetty väkivaltarikoksissa liikaa rangaistusasteikon alapäätä. Nyt asteikkoa ollaan nostamassa, ja törkeissä pahoinpitelyissä sovelletaan myös asteikon ankarampaa päätä.

Koskisen mukaan esimerkiksi raiskausten ja pahoinpitelyjen uhrien ja kunniaan kohdistuvien rikosten uhrien kohtelun välillä on ollut selvä epäsuhta.

-Kunniaan kohdistuvista rikoksista on joskus hyvien asianajajien avulla saatu muhkeita korvauksia, kun raiskatut ja pahoinpidellyt ovat saattaneet saada vain muutaman tuhatlappusen ja usein eivät sitäkään, kun tekijä on ollut maksukyvytön, ja korvauksesta hänen puolestaan huolehtinut valtiokonttori on harkintansa mukaan vielä alentanut korvauksen suuruutta.

Oikeusministeri näki myös tarvetta kohentaa uhrien asemaa ja mm. heidän oikeuttaan jälkihoitoon.

-Ehkäpä tarvittaisiin asennemuutosta myös poliisin ja tuomioistuimen käytännöissä, että uhrien oikeudet varmasti toteutuisivat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.