Mainos

Koskinen: Demarien tulisi pitää esivaali

Oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) mielestä SDP:n tulisi järjestää jäsenäänestys siitä, kenet puolue nimeää presidenttiehdokkaakseen.

Koskisen mukaan kansanvallan periaatteet puoltavat jäsenäänestystä siinäkin tapauksessa, että lopputulos näyttäisi itsestään selvältä.
-Meillä on onneksi valinnanvaraa pätevistä ehdokkaista - tietysti riippuen siitä, ketkä potentiaalisista ehdokkaista suostumuksensa antavat, sanoi Koskinen tänään Tampereella.

Koskinen esitti näkemyksensä Pirkanmaan sosiaalidemokraattien kevätkokouksessa. Hän korosti, että presidentti on edelleen merkittävän vallan käyttäjä, vaikka ensi vuonna voimaan tuleva uusi valtiosääntö kaventaakin hänen sisäpoliittisia valtaoikeuksiaan.

Presidentti Martti Ahtisaari on luvannut huhtikuun lopulla ilmoittaa, aikooko hän pyrkiä uudelle presidenttikaudelle. Hänen haastajakseen on eri yhteyksissä povailtu lähinnä ulkoministeri Tarja Halosta (sd.). Parin viikon takaisen Demari-lehden mukaan myös EU-parlamentin oikeusasiamies Jacob Söderman (sd.) harkitsee presidenttiehdokkaaksi pyrkimistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.