Mainos

Korvikealkoholi vaatii uhreja Baltiassa

Alkoholiin sekoitettu metanoli on osa laajempaa ongelmaa Latvian maaseutualueella. Virossa korvikealkoholiin on kuollut jo yhdeksän ihmistä.

Lähes 50 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon ja yksi kuollut Itä-Latviassa juotuaan korvikealkoholia, Latgalen alueella sijaitsevan Preilin kaupungin johtava lääkäri Daina Pilca kertoi uutistoimisto BNS:lle.

Pilcan mukaan potilailla on vakavia maksavaurioita. Heitä on sijoitettu useisiin alueen sairaaloihin ja osa on kuljetettu hoidettavaksi Riikaan.

Latvian terveysministerin avustajan mukaan tapaus on osa laajempaa ongelmaa, joka liittyy laittoman alkoholin levitykseen ja rikollisuuteen Latvian maaseutualueilla.

Virossa myös uhreja

Myös Virossa korvikealkoholin käyttö on tänä syksynä vaatinut poikkeuksellisen runsaasti uhreja.

Postimees-lehden mukaan parin viikon sisällä Loksassa, Tartossa ja Kiviölissä sattuneissa tapauksissa on kuollut metanolimyrkytykseen yhteensä yhdeksän ihmistä.

Keskimäärin Virossa on vuoden 2003 jälkeen menehtynyt metanolimyrkytykseen runsaat 30 henkilöä vuodessa. Pahin tapaus sattui syksyllä 2001 Pärnussa, jossa peräti 68 ihmistä kuoli juotuaan laitonta alkoholia, johon oli sekoitettu teollisuusmetanolia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.