Mainos

Korvaukset Gustafssonille nousivat

Nils Gustafsson haki valtiolta alunperin 137 000 euron korvauksia henkisistä kärsimyksistä, mutta sai vajaat 20 000 euroa. Nyt korvaukset nousivat 45 000 euroon. Asianajajansa mukaan Gustafsson tyytyy summaan.

Bodomin murhasyytteistä vapautetun Nils Gustafssonin kärsimyskorvaukset ovat yli kaksinkertaistuneet.

Valtiokonttori maksaa Gustafssonille henkisestä kärsimyksestä yhteensä 44 900 euroa. Summaa nostettiin tammikuussa maksetuista korvauksista lähes 26 000 eurolla.

Gustafssonin asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo, että kyseessä on pitkien neuvottelujen jälkeen syntynyt sopimus, joka kelpasi molemmille osapuolille. Leppiniemen mukaan Gustafsson tyytyy summaan, koska haluaa välttää uutta pitkällistä oikeudenkäyntiä.

- Päämieheni toive saada olla rauhassa on hyvin toteutunut. Hän ei olisi halunnut tätä asiaa koskevaa oikeudenkäyntiä käynnistää. Riita-asioiden käsittely kun kestää käräjäoikeudessa puolestatoista kahteen vuoteen, Leppiniemi sanoo.

Kolmoissurmaan syyttömäksi todettu Gustafsson vaati valtiolta alun perin 137 000 euroa. Hänelle myönnettiin tammikuussa summasta murto-osa, 19 200 euroa. Korvaussumma vangitsemisvuorokausilta oli jo tuolloin selvästi tavanomaista suurempi. Gustafsson sai vuorokaudesta 300 euroa, kun siitä tavallisesti maksetaan noin sata euroa.

Gustafsson tekee rikosilmoituksia

Korvaussummaa perusteltiin aiemmin sillä, että uhrina pidetyn Gustafssonin asema muuttuikin epäillyksi. Lisäksi tapauksen saama julkisuus oli harvinaisen laajaa.

Neuvottelut uudesta korvaussummasta on käyty Etelä-Suomen lääninhallituksen kanssa. Korvaukset maksaa Valtiokonttori sen jälkeen, kun Espoon käräjäoikeus hyväksyy hakemuksen, jossa sovittua summaa haetaan.

Leppiniemen mukaan tavanomaista korkeampia korvauksia perusteltiin samalla tavoin kuin aiemminkin.

- Uhri vangittiin vanhoista murhista, jotka ovat erittäin ankarasti rangaistavia tekoja. Lisäksi jutussa on ollut äärettömän suuri julkisuus.

Leppiniemi sanoo, ettei mikään korvaus kata Gustafssonin kärsimyksiä.

- Tämä on kuitenkin nyt sellainen summa, joka on saatu neuvotteluissa sovittua. Tähän päämieheni tyytyi.

Gustafsson on nyt päättänyt tehdä joistain lehtikirjoituksista poliisille rikosilmoituksia. Hän haluaa poliisin tutkivan, onko hänen kunniaansa loukattu kirjoituksissa. Leppiniemi ei halua kertoa, milloin ja ketä vastaan Gustafsson rikosilmoituksia tekee.

Kaksi kuukautta sellissä

Gustafsson nousi julkisuuteen helluntaina 1960, kun neljän nuoren telttaretki päättyi kolmen kuolemaan Bodominjärvellä Espoossa. Gustafsson jäi ainoana henkiin, ja häntä pidettiin yhtenä ulkopuolisen hyökkääjän uhreista. Asetelma kääntyi päälaelleen vuonna 2003, kun juttu avattiin uudelleen ja keskusrikospoliisi alkoi epäillä Gustafssonia kolmesta murhasta.

Gustafsson vangittiin epäilyjen vuoksi toissa vuonna kahdeksi kuukaudeksi. Sen jälkeen hän oli yhtä pitkän ajan matkustuskiellossa. Päätös jutulle saatiin viime lokakuussa, kun Espoon käräjäoikeus totesi Gustafssonin syyttömäksi ja yhdeksi uhreista. Syyttäjät eivät valittaneet päätöksestä hovioikeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.