Mainos

Korutaide esillä Turun Ars Novassa

Suomalainen koru 4 -näyttelyssä on esillä 21 korutaiteilijan töitä.

Korulla ymmärretään yleensä esinettä, jonka ihminen ripustaa tai kietoo ylleen. Ars Nova -museossa avattu Suomalainen koru 4 -näyttely paljastaa, että koru voi olla myös taideteos, jonka ensisijainen arvo ei ole sen käytettävyydessä.

- Korutaiteilijalle tärkeintä ei ole korun käytettävyys, vaan eri materiaalit ja taiteellinen ilmaisu. Korutaiteen voima on sen mittakaavassa, luonnehtii korutaitelija Kaarin Bonde Jensen.

Hän on yhdessä Eija Mäkelän ja arkkitehti Marco Casagranden kanssa arvioinut SK4-näyttelyyn 21 taiteilijaa. Halukkaita oli 50. Taiteilijat ovat käyttäneet muun muassa kangasta, hartsia, pergamenttia, siimaa ja erilaisia kierrätysmateriaaleja. Monia töitä voisi pitää myös pienikokoisina veistoksina. Kaarin Bonde Jensenin mukaan on kysymys taiteilijan halusta esittäytyä juuri korutaiteilijana.

- Se valmistaa katsojaa tulkitsemaan teosta toisella tavalla kuin perinteistä veistosta.

Korutaidenäyttelyissä korut esitetään yleensä myös valokuvattuina tietyssä yhteydessä. SK4-näyttelyn valokuvat on ottanut arkkitehti Marco Casagrande.

Suomalainen koru -näyttely järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Kiertonäyttely lähti liikkeelle helmikuussa Jyväskylästä. Se on nähty myös Tampereella. Turussa korut ovat esillä lokakuun alkupuolelle saakka, jonka jälkeen näyttely jatkaa Tornioon, Joensuuhun ja Helsinkiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.