Korunaulakko vanhasta taulusta

Hylätty taulu kelpaa vielä mainiosti kimaltelevien korujen taustaksi. Ristipistotyö muuttuu naulakoksi nuppineuloin tai pienin nauloin, öljyvärimaalaukseen voi kiinnittää pienet koukut tai sievän naulakon korujen ripustamista varten.

Kotien nurkissa, kellareiden kätköissä ja kirpputorien seinillä on tarjolla tauluja korunaulakoiksi muokattavaksi. Kauniilla kuvalla varustettu öljyvärimaalaus on kirpputorillakin hinnoissaan mutta myös rumasta taulusta saa tuunaamalla korujen arvoisen taustan.

Siisti ja hyväkuntoinen ristipistotyö houkutti perisuomalaisella maisemallaan eikä kymmenen euron kirpputorihintakaan ollut paha. Ristipistojen väliin tökättiin neulatyynyn kauneimmat nuppineulat korujen ripustustelineiksi. Nuppineulat painuivat taulun pohjapahviin saakka ja siksi ne jököttävät taulussa tukevasti.

Kaulakorut, korvakorut ja sormukset saivat omat neulaoksansa, pöllökuvioiset nappikorvikset pääsivät suoraan pehmeän taulun koivurunkoon huhuilemaan. Nyt taulu kimaltelee hopeisena kuin kesäinen auringossa välkehtivä järvi.

Tukevasti kehystettyyn ja pohjustettuun öljyväri- tai akvarellitauluun voi kiinnittää siron naulakon koruja varten. Naulakko kiinnitetään lyhyillä ruuveilla ja kiinnitys varmistetaan taulun takana prikoilla ja muttereilla.

Jos taulukätköistä löytyy kertakaikkisen kamala taulu, jossa on kuitenkin hienot kehykset, voi kuvan päälle pingottaa itselle mieluisan kankaan. Simppeli pellavakangas luonnollisessa sävyssään on kaunis tausta monivärisille koruille, yksiväriset korut sietävät kirjavankin taustakankaan.

Irrota kuva kehyksistään, peitä se haluamallasi kankaalla ja kiinnitä takaisin kehyksiin. Huolittele kankaan reunat taulun taakse teippaamalla ne pohjaan kiinni. Poraa tauluun reiät naulakon ruuveja varten ja kiinnitä naulakko paikalleen.

Naulakolla tai tukevilla koukuilla viritetty taulu sopii myös avainnaulakoksi.

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja