Mainos

Koruliikkeen ryöstöstä viisi vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään kaksi miestä vankilaan kultasepänliikkeen ryöstöstä keskustassa. Kaksi epäiltyä on yhä karkuteillä, mutta poliisi tietää heidän henkilöllisyytensä.

Pohjoisesplanadilla sijaitseva Laatukoru ryöstettiin arkisena aamupäivänä maaliskuussa. Kolme siististi pukeutunutta miestä tuli sisään liikkeeseen, raahasi myyjän liikkeen takahuoneeseen ja pakotti tämän aidonnäköisellä jäljitelmäaseella uhaten polvilleen lattialle. Toinen myyjä piilotteli vessassa sillä aikaa kun ryöstäjät rohmusivat korut ja kellot vitriineistä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan neljä miestä tuli Liettuasta Suomeen tarkoituksenaan tehdä arvoryöstö. He olivat sopineet, että ryöstöön osallistuu kolme. Neljäs oli etukäteen tiedustellut keskustassa sopivia kohteita ja hankkinut varusteita. Hänen piti myös kuljettaa ryöstösaalis ulkomaille, jossa se oli tarkoitus jakaa nelikon kesken.

Poliisi löysi suurimman osan lähes 600 000 euron saaliista hotellista Helsingin Katajanokalta ryöstön jälkeisenä päivänä. Samalla narahti kuriiriksi kaavailtu mies. Yksi liikkeessä olleista miehistä otettiin kiinni huhtikuussa Liettuassa.

Oikeus tuomitsi Eduard Kabirovin, 28, ja Aleksejus Subocin, 21, törkeästä ryöstöstä viiden vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Lisäksi he joutuvat maksamaan korvauksia myyjille ja vakuutusyhtiölle.

Sadantuhannen euron kullat kateissa

Miehet myönsivät käräjillä ryöstön, mutta heistä rikos ei ollut törkeä. Oikeus arvioi teon törkeäksi muun muassa siksi, että se oli hyvin suunnitelmallinen, myyjät luulivat asetta oikeaksi ja saalis oli huomattavan suuri.

Korujen ja kellojen kanssa kärähtänyt mies sanoi oikeudessa, että poliisi takavarikoi kaiken liikkeestä anastetun omaisuuden. Oikeus uskoi kuitenkin liikkeen kirjanpitoon ja sen edustajan todistukseen, joiden mukaan yli 100 000 euron kultakorut ovat edelleen kateissa.

Kullan jäljittäminen ulkomailta voi olla vaikeaa. Jutun tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kuitenkin uskoo, että karkuteillä olevat miehet saadaan jossain vaiheessa Suomeen tuomiolle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.