Mainos

Kortiton rattijuoppo rimpuili verikokeessa

Poliisi vei törkeästä rattijuopumuksesta epäillyn 29-vuotiaan miehen verikokeeseen Lieksan terveyskeskukseen maanantaina illalla.

Kuhmosta kotoisin oleva mies jäi kiinni, kun hän peruutti autolla päin pressukatosta Lieksan Nurmijärvellä noin klo 18.30. Paikalle hälytettiin rajavartiolaitoksen ja poliisin partiot. Rajan partio löysi henkilöauton pysähtyneenä Kivivaarantien varresta., kertoo Pohjois-Karjalan poliisi.

29-vuotias istui kuljettajan paikalla toisen kuhmolaisen miehen istuessa tienpenkalla. Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,97 promillea ja matkustajana ollut 48-vuotias mies 3,55 promillea.

Ajokorttirekisterin mukaan 29-vuotias on menettänyt ajo-oikeutensa vuonna 2001. Verikokeen aikana hän riuhtaisi kätensä irti neulan ollessa kiinni käsivarressa. Hän alkoi uhkailla väkivallalla ja koukisti käsivartensa rintaansa vasten. Verinäytteen ottamiseksi mies jouduttiin kaatamaan terveyskeskuksen lattialle, jossa häntä pidettiin hallintaotteessa näytteen ottamisen ajan. Sen jälkeen hänet kahlittiin käsiraudoilla.

Autosta poistettiin rekisterikilvet, koska siinä oli erääntynyttä ajoneuvoveroa maksamatta.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, haitanteosta virkamiehelle, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvoverorikkomuksesta. Hänet otettiin kiinni ja laskettiin vapaaksi tiistaina aamupäivällä. Kuulustelussa hän on pääosin myöntänyt teot.

Myös 48-vuotias matkustaja vietti yön poliisiasemalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.