Mainos

Kortilla maksetaan yhä enemmän

Luottokunnan palvelun piiriin kuuluvien Visa- ja Eurocard/MasterCard -korttiohjelmien kokonaisvaihto kasvoi 19,5 prosentilla 5,1 miljardiin euroon vuonna 2004. Visa- ja Visa Electron -kortteja käytettiin maassamme yhteensä 3,7 miljardilla eurolla (+ 22,8 %). Visa Electron -korttien käyttö kasvoi 72 % ja oli 1,2 miljardia euroa.

Pankkien myöntämien Visa Electron -korttien määrä kasvoi 25,2 prosentilla 1,3 miljoonaan kappaleeseen. Suomalaiset käyttivät Visa-maksuaika- ja -luottokortteja kotimaassa 2,2 miljardilla eurolla ja Suomen ulkopuolella 566 miljoonalla eurolla. Visa-kortinhaltijoiden yhteismäärä Suomessa kasvoi 12 prosentilla yhteensä 1,2 miljoonaan henkilöön.

Suomen johtavan yrityskortin Business Eurocardin korttikanta kasvoi 70 000 korttiin (+ 3,1 %) ja korttivaihto 380 miljoonaan euroon (+ 5,5 %).

-Korttimaksamisen suosion kasvusta on osoituksena, että nyt korttimaksujen yhteismäärä on ylittänyt myös tilisiirtomaksujen yhteismäärän Suomessa. Korttimaksamisen yhteismäärä ylitti käteismaksamisen maassamme jo kolme vuotta sitten. Kansainvälisten maksukorttien määrän ja käytön kasvu vahvistavat tätä trendiä, toteaa Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen.

Visa-korttien käyttöpaikkojen määrä kasvoi maassamme 54 000 kauppapaikkaan. Vuonna 2000 Suomen markkinoille tuotuja, reaaliaikaisen katevarmennuksen edellyttäviä Visa Electron -kortteja otetaan vastaan jo yli 35 000 kauppapaikassa.

Vuosien 2005 ja 2006 aikana siirrytään Suomessa ja Euroopassa kaikille korttimaksamisen osapuolille turvallisempiin sirukortteihin ja sirumaksupäätteet otetaan liikkeissä käyttöön.

Visa-käteisnostomahdollisuus Otto.automaateissa käynnistyi joulukuun alussa. Joulukuun aikana Visa-tileiltä nostettiin käteistä yhteensä 21 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.