Mainos

Kortesjärven karhu painoi 116 kiloa

Loukkaantunut karhu pystyttiin jäljittämään koulutettujen koirien avulla. Se ammuttiin 150 metrin päästä kertalaakilla.

Kortesjärvellä Etelä-Pohjanmaalla liikenneonnettomuudessa loukkaantunut karhu on ammuttu. Riistahoidonneuvoja Juha Heikkilä Pohjanmaan riistanhoitopiiristä kertoo, että pahoin loukkaantunut karhu kaadettiin koirapartion avulla noin 2 kilometriä kolaripaikalta.

Karhun ampui kortesjärvinen Juho Paalanen, joka näki karhun ensimmäistä kertaa elämässään luonnossa vapaana. Paalanen pääsi ampumaan karhua 150 metrin päästä eikä loukkaantunut karhu näin aiheuttanut vaaraa metsästäjille. Haavoittunut tai loukkaantunut karhu saattaa olla hyvin vaarallinen, mutta tämä karhu ei laukannut takaa-ajajiaan karkuun, mikä kertoi sen vakavasta loukkaantumisesta.

Poliisi ehti jo kehottaa alueen asukkaita pysymään sisätiloissa ja liikkumaan autolla karhuvaaran takia. Ulkonaliikkumiskielto peruttiin karhunkaadon jälkeen.

Pohjanmaan riistanhoitopiirin mukaan sen alueella liikkuu noin 50 karhua.

Karhu loukkaantui kolarissa eilen illalla ja pakeni Syväjärventieltä metsään Kitkan ulkoilualueen lähettyville. Auton kyydissä olleet eivät loukkaantuneet. Aikaisemmin Pohjanmaalla ei ole kolaroitu karhun kanssa.

Karhua etsittiin koulutettujen metsästyskoirien avulla.Ilman koiran apua loukkaantuneen karhun jäljittäminen ja ampuminen on vaarallista.

Ammuttu karhu punnittiin tutkijoita varten: se painoi 116 kiloa. Punnitusta seurasi monikymmenpäinen yleisö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.