Mainos

Korsikan itsenäisyystaistelija murhattu

Ranskalle vuosikymmeniä päänvaivaa aiheuttaneessa Korsikassa pelätään jälleen levottomuuksien puhkeamista - saaren keskeisen itsenäisyystaistelijan murhan myötä. Francois Santoni ammuttiin viime yönä kotikylässään.

Francois Santoni joutui toistaiseksi tunnistamattoman tarkka-ampujan uhriksi kesken ystävänsä hääjuhlien.

41-vuotias Santoni oli Korsikan lähihistorian keskeisiä hahmoja. Hän oli sissijärjestö Kansallisen vapautusrintaman poliittisen siiven johtaja. Hänet on yhdistetty useisiin poliittisiin murhiin ja terroritekoihin.

Santoni eli pelon ilmapiirissä - hänen työtoverinsa Jean-Michel Rossi murhattiin viime vuonna samalla tavalla. Miehet sanoutuivat irti äärikansallisesta toiminnasta - tappolistalle heidät vei yhdessä tehty paljastuskirja.

Ranskan pääministerin Lionel Jospinin hallitus on pyrkinyt hieromaan rauhaa Korsikan separatistien kanssa. Santoni syytti ranskalaisia jopa ystävänsä murhaajien suojelemisesta.

Korsika on Ranskalle murheenkryyni. Tärkeä turismi on kärsinyt levottomuuksista - sopua on haettu laajentamalla autonomiaa kahden viime vuoden aikana. Suurin osa saarelaisista uskookin, että taloudellisesta kurimuksesta Korsika voi päästä vain pysymällä Ranskan hallinnassa.

Mutta Santonin murha luo taas levottomuutta: Korsikalla pelätään koston kierrettä. Toisaalta epäluuloisuus ranskalaisisäntiä vastaan voi taas lisääntyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.