Mainos

Korsikalla yli 60 pommi-iskua

Korsikalla tehtiin tänään 61 pommi-iskua, jotka aiheuttivat vähäisiä aineellisia vahinkoja. Kukaan ei loukkaantunut iskuissa. Ne oli kohdistettu enimmäkseen Ranskan valtion omaisuutta vastaan. Saaren itsenäisyyttä tai suurempaa autonomiaa ajava Korsikan kansallisen vapautusrintaman historiallinen siipi FLNC ilmoitti asettaneensa pommit.

Pommeja räjähteli varhain aamuyöstä julkisten rakennusten, kuten postien, pankkien ja sähkölaitosten edessä. Räjähdykset sattuivat puolentoista tunnin kuluessa lähes koko saarella. Ne rikkoivat ikkunoita ja ovia, mutta eivät aiheuttaneet suurempaa tuhoa.

FLNC sanoi olevansa iskujen takana ja lupasi laajentaa toimintaansa sekä Korsikassa että Ranskan mantereella. "Tulevaisuutemme on taistelussa", järjestö sanoi levittämässään lausunnossa, jota poliisi piti aitona.

Tarkkailijoiden mukaan FLNC yrittää iskuillaan osoittaa, ettei se anna periksi vaatimuksistaan. Ranskan viranomaiset ovat viime aikoina jyrkentäneet kantaansa Korsikan kansallismielisiä liikkeitä vastaan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.