Mainos

Korsikalaisnationalistit Nizzan pommi-iskujen takana?

Korsikalaisten nationalistien epäillään olleen Nizzassa Etelä-Ranskassa varhain sunnuntaina sattuneiden kahden pommiräjähdyksen takana, paikallisviranomainen kertoi. Räjähdyksissä haavoittui lievästi ainakin 16 ihmistä.

Poliisin mukaan mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut olevansa pommiräjähdysten takana, mutta tutkimukset terrorismi-epäilyn selvittämiseksi on käynnistetty. -Olemme kallistumassa korsikalaisen yhteyden kannalle, sisäministeriön poliisiedustaja sanoi.

Poliisit löysivät tapahtumapaikan läheisyydestä osin palaneen auton, jonka sisällä oli sytytin. Auto oli varastettu Korsikalla, ja siinä oli väärennetyt rekisterikilvet.

Pommit räjähtivät Nizzan keskustassa aamuyöllä puoli kolmen maissa Suomen aikaa 50 metrin päässä toisistaan. Toinen pommi räjähti veroviraston ja toinen tulliviraston lähellä. Räjähdykset vaurioittivat useita autoja ja liiketiloja sekä rikkoivat ikkunoita tapahtumapaikan läheisyydessä.

Viime syyskuussa poliisi esti Korsikan kansallisen vapautusrintaman suunnitteleman pommi-iskun veroviraston rakennukseen.

Itsenäisyyttä vaativien ryhmien iskut ovat olleet osa Ranskalle kuuluvaa Välimeren saaren historiaa jo vuosikymmeniä. Ranskassa iskut sen sijaan ovat olleet harvinaisempia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.