Mainos

Korruptiokohu jatkuu Latviassa

Vangitun liikemiehen ja poliitikkojen salaisia sopimuksia julkisuuteen. Ventspils Nafta-yhtiön voimahahmo Aivars Lembergs on ollut vangittuna maaliskuun puolivälistä saakka.

Latvian politiikkaa ravistelevat korruptioepäilyt saivat lisäpontta tällä viikolla. Maan viestimet kertoivat saaneensa haltuunsa kirjallisia todisteita siitä, että johtavat poliitikot ja korruptiosta syytetty suurliikemies Aivars Lembergs ovat tehneet salaista yhteistyötä.

Latvian syyttäjänvirasto ilmoitti tänään haluavansa toimittajilta lisätietoa asiakirjoista.

Ventspils Nafta-yhtiön voimahahmo Lembergs on ollut vangittuna maaliskuun puolivälistä saakka. Häntä epäillään muun muassa lahjonnasta, rahanpesusta ja kiristyksestä.

On väitetty, että huomattava osa Latvian parlamentin jäsenistä on käytännössä ollut Lembergsin palkkalistoilla. Poliitikot ovat tähän asti leimanneet väitteet huhupuheiksi.

Lembergs on yksi Baltian rikkaimmista liikemiehistä. Hän on myös Ventspilsin kaupunginjohtaja ja oli yhden hallituspuolueen, Vihreiden ja maanviljelijöiden liiton pääministeriehdokas viime syksyn vaaleissa.

Viestimien saama todiste on Ventspilsiin viittaavan "V-ryhmän" ja erään nimeämättömän latvialaisen puolueen jo vuonna 1998 laatima salainen yhteistyösopimus.

Sopimusta Latvian TV:ssä tänään esitellyt toimittaja Janis Domburs kertoi uutistoimisto BNS:lle, että on vakuuttunut dokumentin aitoudesta. Hänen mukaansa sopimus kertoo paitsi Latvian poliittisen korruption tyylistä, myös sen laajuudesta.

- Kaikki tämä on tehty systemaattisesti, hän sanoi.

Diena-lehti puolestaan kertoi tänään, että sen hallussa on vuonna 1999 tehty sopimus, joka paljastaa yksityiskohtaisia tietoja Lembergsin ja sosiaalidemokraattisen puolueen yhteistyöstä.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.