Mainos

Korruptio Venäjällä yhä laajemmalla

Korruptio kukoistaa entistä enemmän Venäjällä. Valtion ylin syyttäjä suomii virkamiehiä, jotka syyllistyvät jatkuvasti lahjusten ottamiseen. Asiaan on havahtunut myös maan pääministeri, joka lupaa katkaista korruption ainakin valtionhallinnon sisällä.

-

Vanha vaiva kiusaa Venäjää edelleen, kun lahjusten ottaminen, hämärät bisnekset ja puolueelliset päätökset ovat yhä yleistä käytäntöä. Venäjän ylin syyttäjä Vladimir Ustinov on avannut suunsa, ja saanut monien ihmisten pasmat sekoamaan. Ustinovin syyttävä sormi osoittaa valtion hallintoa ja virkamiehiä, jotka ottavat surutta lahjuksia vastaan, jos sellaisia on tarjolla. Ylin syyttäjä sanoo, että korruptio on Venäjällä rehevöitynyt laajemmalle ja syvemmälle kuin koskaan aiemmin.

Syyttäjä kysyykin, miksi valtio ei järjestä tarjouskilpailua, kun valtion yhtiöitä yksityistetään, ja miksi valtio ei kilpailuta yrityksiä ostaessaan erilaisia palveluja. Syyttäjä Ustinov toteaa, että kaikkialla, niin alue- kuin keskushallinnossa virkamiehillä on suorat yhteydet järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja rahoitusryhmiin. Huutia saa myös valtion tapa kohdella liian suorapuheisia medioita. Venäjän mediakeisari Vladimir Gusinki on syksyn aikana joutunut syytteeseen kavalluksesta, mutta Gusinskin mukaan kyseessä on ajojahti, koska hänen madiatalonsa on ryhtynyt paljastamaan Venäjän valtakoneiston likaisuutta.

Korruptiota ei hevin kitketä Venäjän kokoisesta valtiosta, mutta ainakin pääministeri Mihail Kasjanov on jo julistanut, että se on nykyisin hänen tärkein tehtävänsä. Kasjanov sanoo, että hallituksen tärkein tehtävä on tehdä hallinto taloudellisesti riippumattomaksi ja kitkeä korruptio.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.