Mainos

Korruptio ja rikollisuus estävät Romanian ja Bulgarian pääsyn Schengen-alueeseen

Ranska ja Saksa ovat päättäneet estää Romanian ja Bulgarian pääsyn Schengen-alueeseen. Maat ovat huolissaan Romanian ja Bulgarian kyvystä taistella korruptiota ja rikollisuutta vastaan.

- Meidän mielestämme on liian varhaista myöntää näille Mustanmeren maille pääsy Schengen-alueeseen maaliskuussa 2011, Saksan ja Ranskan sisäministerit sanoivat Euroopan komissiolle osoittamassaan kirjeessä.

Suurin osa EU-maista kuuluu Schengen-alueeseen.

Bulgaria ja Romania liittyivät Euroopan unioniin vuonna 2007. Taistelu korruptiota ja rikollisuutta vastaan on edennyt hitaasti. Maat ovatkin saaneet jatkuvasti moitteita komissiolta, joka valvoo maiden kehitystä.

EU-maat ovat huolissaan siitä, etteivät Bulgaria ja Romania ole myöskään kyenneet hillitsemään idästä länteen suuntautuvaa ihmis- ja huumekauppaa. Laittomat maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat matkustavat Romanian ja Bulgarian kautta Länsi-Eurooppaan. Erityisesti Turkista EU-maa Kreikkaan matkaavat saattavat kulkea näiden maiden kautta. Ihmisten laiton rajojen ylitys huolestuttaa, sillä monet EU-maat pyrkivät hillitsemään maahanmuuttoa.

Sisäministerit, Ranskan Brice Hortefeux ja Saksan Thomas de Maiziere vaativat, että EU keskustelisi maiden Schengen-alueeseen liittymisestä myöhemmin. Maiden olisi voimistettava ensin oikeuslaitostaan sekä julkista hallintoa, jotta ne voisivat taistella paremmin rikollisuutta ja korruptiota vastaan.

- Maiden puutteilla voi olla vakavia seurauksia EU:n sisäiseen ja yksittäisten maiden turvallisuuteen, sisäministerit sanoivat.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.