Mainos

Korpinen: Helsinki aikoo purkaa Makkaratalon ajorampit

Helsingin apulaiskaupunginjohtajan mielestä Makkaratalon ajorampeilla on slummiuttava vaikutus Helsingin keskustaan. Museoviraston mukaan talo puolestaan edustaa 60-luvun kasvuoptimismia.

Helsingin kaupunki aikoo purkaa Makkaratalon ajorampit vastoin Museoviraston kantaa. Asiasta kertoo apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen Vasabladet-lehdessä. Korpinen vastaa Helsingin kaupunkisuunnitteluosastosta.

- On joku raja, kuinka paljon museaalista näkökohtaa voidaan ottaa huomioon, Korpinen sanoo Vasabladetissa.

Korpinen katsoo, että ajorampeilla on slummiuttava vaikutus Helsingin keskustaan. Hänestä kaupungin pitää voida elää ja tulla kauniimmaksi.

Korpinen huomauttaa myös, että Stockmann ja Makkaratalon omistaja kiinteistöyhtiö Sponda sijoittavat melkoisesti pääomaa Keskuskadun uuteen ilmeeseen.

Museoviraston mielestä Makkaratalon ajoramppeja ei voida purkaa, vaikka Keskuskadusta tehtäisiinkin kävelykatu. Virasto katsoo, että rampit kuuluvat olennaisena osana rakennuksen arkkitehtuuriin. Makkaratalo puolestaan edustaa viraston mukaan 60-luvun kasvuoptimismia, jonka keskeisenä piirteenä oli autoistumisen lisääntyminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.