Mainos

Korot jatkavat laskuaan Virossa

Pankkienväliset laina- ja säästökorot ovat pudonneet vuoden alusta jo puoleen. Pankkienvälisen kuuden kuukauden lainakoroksi eli taliboriksi kirjattiin torstaina 8,05 prosenttia ja vastaavaksi säästökoroksi, talibidiksi, 6,88 prosenttia.

Vielä vuoden alussa oli vastaava lainakorko 18,33 prosenttia ja säästökorko 16,33 prosenttia. Korkojen lasku on heijastunut myös yleisölainoihin ja erityisesti rakentajat ja kiinteistövälittäjät katsovat sen pelastavan kiinteistöalan markkinatilanteen.

Kiinteistövälittäjät ja rakentajat ovat lähteneet tarjoamaan asiakkailleen lainaa yhdeksän prosentin korolla ja kymmenen vuoden maksuajalla. Korot ovat selvästi alhaisempia kuin useimmissa pankeissa.

Yhispankin asuntolainakorko on 12 prosenttia. Pankki tosin suunnittelee koron laskua aivan lähiaikoina. Hansapankki puolestaan antaa asuntolainoja 9-11,5 prosentin korolla asiakkaan taustoista riippuen. Suomalainen Merita aloitti korkokilpailun jokin aika sitten ja sai kimppuunsa Yhispankin varapääjohtajan Jürgen Lambin, joka syytti suomalaispankkia korkotason polkemisesta ja markkinoiden sotkemisesta, koska Merita ottaa asiakkaikseen vain maksukykysiä lainanhakijoita. Tämä puolestaan heijastuu muiden pankkien asiakaskunnan rakenteeseen. Merita tarjoaa asuntolainoja europohjaisesti yhdeksän prosentin korolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.