Koronavirus peruutti Ville Kohon juhlapelin – liigaseuran kannattajilta upea ele

Jääkiekon liigajoukkue SaiPan pelaajaikoni Ville Kohon juhlaottelun peruuntuminen Liigassa ja otteluun ennakkoon myytyjen lippujen lipputulot saivat SaiPan kannattajayhdistys Saimaan Keltamustat reagoimaan. Keltamustat esitti heti perjantaina jääkiekkoliigan päättymisilmoituksen jälkeen toiveen, että lipun lunastaneet jättäisivät rahat SaiPan käyttöön, ellei se ole taloudellisesti ostajalle tärkeää.

Liiga lopetti sarjan kesken ennen runkosarjan viimeistä kierrosta koronaviruksen vuoksi.

– Monelle lipun ostajalle ottelu olisi ollut niin merkityksellinen, että voi jättää halutessaan siihen käytetyn rahan sisään. Sisään jätetyt rahat tullaan käyttämään juniorityöhön. Jos joku ei tätä halua, niin velvollisuutemme on palauttaa rahat ottelun peruuntumisen takia, SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen sanoi.

Viljakainen ei osaa sanoa, miten paljon lippuja on ehditty jo palauttaa. Valtaosa niistä oli myyty Lippupisteen kautta. Hän saa maanantaina raportin palautetuista lipuista. Arvio on, että lippuja oli ostettu kymmenientuhansien eurojen edestä.

Lähes loppuunmyyty Kisapuisto

Lappeenrannan Kisapuiston jäähalli oli myyty lähes loppuun lauantaiksi. Liigan nopeasti tullut päätös sarjan lopettamisesta harmistutti monet, ja suunnitelmat muuttuivat. Ennakkoon oli myyty 4  250 lippua, mihin sisältyivät vip-katsomot ja aitiot.

SaiPa-ikoni Ville Koho, 38, pelasi pääsarjassa 853 runkosarjaottelua. Pudotuspelejä hänelle kertyi 46. Koho summasi runkosarjaotteluissaan pisteet 102+158=260. Hän on eniten SaiPassa pääsarjaotteluita tahkonnut pelaaja. Ensimmäisen liigaottelunsa hän pelasi vuonna 2001 HIFK:ta vastaan. Koho oli SaiPan kapteenina 12 kautta kokonaan ja muutaman ottelun tälläkin kaudella.

Juhlaottelun lipputulojen palauttamisesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa.

Lue myös:

    Uusimmat